Mahi Marlborough Sauvignon Blanc 2021
Art.Nr. 1904ch
Produktbeschreibung
Mahi Marlborough Sauvignon Blanc 2021
Degustationsnotiz
Komplexes Bouquet mit klaren Aromen von Grapefruit, Pfirsich, rote Johannisbeere, grüner Apfel und grüne Paprika. Am Gaumen trocken, präzise, elegant, mit den Aromen des Bouquets und einer ausgezeichneten Textur durch die Hefelagerung.
Charakteristische Aromen:
Bewertungen
Oz Clarke: 94/100. It’s 20 years since Brian and Nicola Bicknell created Mahi Winery, and I’m not sure Brian has ever made a better Mahi Sauvignon. He is an inventive yet minimalist winemaker and this wine has a soaring, glorious green acidity, with peppercorn and capsicum to tickle your palate. It’s worth opening this wine for an hour to let the fruit and barrel richness marry into its juicy apple and grapefruit core, its saline undertow, and the increasingly beguiling apple blossom scent.
NZ Wine Rater (Steve Bennett MW, Lynette Hudson): 94/100. An intense, pungent, smoky bouquet shows a complex range of aromas including redcurrant, sage, Italian parsley and charcoal fire pit. A rich, concentrated, potent wine, with great texture filling the mouth, tangy fresh acidity and a long finish.
Bob Campbell, MW (The Real Review): 93/100. “Serious sauvignon with passionfruit, pineapple, guava, lime and root ginger flavours supported by vibrant acidity that promotes a long and mouth-watering finish. A punchy, textural wine in a modern style.”
VINOUS - Rebecca Gibb MW: 93/100. ... an high level of concentration and energy. This is not a tropical thiol-driven style, but it is rich in gooseberry, elderflower, snow pea, apple and lemon flavours. Made entirely from free run juice, it has a delightful delicacy and a seamless texture. Around 30% was fermented with native yeast, while approximately one-fifth was fermented in barrel, adding layers of flavor and texture. The low pH from no press wine means that this has vitality and punch on the sinewy finish. Drinking window: 2022-2028.
Zusatzinformationen
Kategorie: Weisswein
Rebsorte: 99% Sauvignon Blanc, 1% Sémillon
Passende Speisen: Wunderbar zu Austern, Fisch und Meeresfrüchte mit einer zitrusbasierten Sauce, Salat mit Schafskäse, Spargel.
Weinherstellung: Nach der Handlese wurden die Trauben unentrappt gepresst. Nur der delikate Vorpresssaft wurde verwendet, um den Wein elegant und subtil zu machen. Zu 19% in ältere französische Fässer abgefüllt, um den Wein zusätzliches Gewicht zu geben. 9 Monate auf dem Hefebett, um die gewünschte Textur mit seiner Tiefe und Komplexität zu erlangen.
Vorhandener Alkoholgehalt: 13% vol Weinstil: trocken Restzucker: <1g/l |
Füllmenge: 0,75l Allergenhinweis: enthält Sulfite Gesamtsäure: 8,6 g/l |
Lagerpotenzial: 2025+ Verschlusstyp: Schraubverschluss Herkunft: Marlborough, Wein aus Neuseeland |
Produziert und abgefüllt von: Mahi Wines Ltd., 9 Terrace Rd, PO Box 33, Renwick, Marlborough, New Zealand
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