Blank Canvas Abstract Sauvignon Blanc 2018
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Art.Nr. 1900ch
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Produktbeschreibung
Blank Canvas Abstract Sauvignon Blanc 2018
Degustationsnotiz
Der Name "Abstract" deutet es schon an: dieser Marlborough Sauvignon Blanc weicht von der Norm ab. Bei diesem Wein dreht sich alles um Textur und aromatische Komplexität. Feuserstein, schwarze Johannisbeere, Passionsfrucht, Grapefruit und eine salzige Mineralität vereinen sich mit einer schmackhaften, würzigen Komplexität und Gewicht am Gaumen. Ein wunderbar langer Abgang.
Charakteristische Aromen:
Bewertungen
Cameron Douglas MS: 96/100 (Outstanding). Immediately complex and enticing bouquet with aromas of the variety with a deep core of savoury complexity, lees and barrel ferment derived scents. Aromas of honeysuckle and grapefruit, some tropical fruit, wild flowers, sage and fresh herbs, hay and silty soil minerality. Fantastic on the palate with textures and flavours of complexity, variety, soil and palate tension - with amazing salty acidity, hold, release and finish. What’s not to like! Best drinking upon purchase and through 2028+.
Bob Campbell, MW: 95/100. Made with 100% wild yeast fermentation in seasoned French oak puncheons followed by maturation in oak for 15 months. The wine retains its capsicum, passionfruit varietal identity that contrasts with nutty, ginger yeast lees character and subtle oyster-shell mineral flavour. A complex wine with a pleasing texture.
Gourmet Traveller Wine: Top New Release December / January: 95/100.
VINOUS - Rebecca Gibb MW: 93/100. The 2018 Sauvignon Blanc Abstract is a structured and pure expression. Only the free-run juice of these dry-farmed grapes is sent to puncheons, where natural fermentation takes place. Compared with the 2017, it's a little more flinty; high-solids ferment has also imbued an almond meal note to the black currant fruit and grapefruit-like acidity. Ready for drinking, but there's no hurry. I found it also benefited from some aeraction, so maybe pop it in a decanter before you get involved. Drinking window: 2022-2026.
Zusatzinformationen
Kategorie: Weisswein
Traubensorte: Sauvignon Blanc
Speiseempfehlungen: Wunderbar zu Austern. Fisch und Meeresfrüchte mit einer zitrusbasierten Sauce mit Rauch- bzw. Sahnearomen.
Weinberg: Holdaway Vineyard, Dillons Point, Marlborough.
Weinbereitung: Nur der delikate Vorpresssaft wurde für den Wein verwendet. Der Weinberg in Dillons Point liefert die Aromen von Johannisbeere, Passionsfrucht und ihre besondere salzige Mineralität, während die Vergärung mit 100% wilder Hefe in 3-5 Jahre alten französischen Eichenfässern (500l) die Komplexität am Gaumen liefert. Die Gärung fand spontan statt. Nach der Gärung lagerte der Wein für 15 Monate auf dem Hefesatz in den Fässern. Ohne Filtration abgefüllt.
Dekantieren: Empfohlen
Alkohol: 13,5% vol Geschmacksrichtung: trocken Restzucker: 0 g/l |
Inhalt: 0,75l Hinweis: enthält Sulfite Gesamtsäure: 6,5 g/l |
Lagerpotenzial: 2025+ Verschlusstyp: Schraubverschluss Anbaugebiet: Marlborough, Wein aus Neuseeland |
Produziert und abgefüllt von: Kiwi-Oeno Limited, t/a Blank Canvas Wines, 2A Opawa Street, Blenheim 7201, Marlborough,New Zealand
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